Tapflo
BROȘURI & MANUALE

Studiu de Caz

Una dintre cele mai mari provocări atunci când se utilizează pompe volumetrice sunt variațiile de presiune pe partea de refulare.

În funcție de principiul de funcționare, aceste efecte sunt mai mari sau mai mici, dar sunt întotdeauna prezente.

Acest aspect reprezintă adesea o provocare pentru utilizatorii finali. Pulsațiile nu numai că pot fi dăunătoare pentru produsul pompat, dar generează si încărcări mecanice asupra echipamentului instalat.

În funcție de intensitate, pot apărea zgomote, vibrații ale țevilor și furtunurilor.

Pulsațiile produc perturbări de funcționare ale senzorilor din aval, de exemplu senzorii de presiune sau debit. De asemenea afectează repetabilitatea procesului de dozare și umplere.

DT Tapflo Amortizor de pulsații activ

Vă oferim cu amortizatorul de pulsații DT, o soluție adecvată pentru toate problemele menționate mai sus.

Optimizat pentru a fi utilizat împreună cu pompele Tapflo cu dublă diafragmă acționate pneumatic, acest amortizor reprezintă cea mai eficientă și mai facilă modalitate de a elimina variațiile de presiune pe partea de refulare a pompei.

Datorită designului „in-line”, lichidul poate fi pompat fără pierderi de presiune suplimentare, impacturi de forfecare și afectare a produsului. Acesta este un avantaj decisiv, în special pentru lichide sensibile, lichide vâscoase sau lichide cu o concentrație mare de solide. De asemenea, prin fluctuațiile reduse de presiune scad pierderile de sarcină în conductă și astfel eficiența de pompare este crescută.

Pulsații in procesul Dvs. ? Nu cu noi!

„Amortizator de pulsații activ” - Amortizorul de pulsații Tapflo este in corelare directă cu debitul pulsatoriu al lichidului pompat. Datorită alimentării cu aer comprimat, ce este preluat de la admisia de aer a pompei, se realizează aceeași presiune în amortizorul de pulsații ca și în pompă. Dacă presiunea realizată de pompă între două cicluri de pompare scade, amortizorul asigură rezerva suplimentară de presiune necesară pentru reducerea sau eliminarea totală a pulsațiilor.

În plus, amortizorul de pulsații se autoreglează la modificarea condițiilor de pompare sau la schimbarea lichidului pompat.

Pulsații in procesul Dvs. ? Nu cu noi!

O prioritate foarte importantă este, de asemenea, protejarea instrumentelor scumpe și fragile instalate pe conductele de producție și aprovizionare de ultimă generație. Utilizarea unui amortizor de pulsații Tapflo, permite in cele mai multe dintre cazuri și montarea unui sistem de măsurare a debitului și mai ales garantează funcționarea corectă a acestuia.

Materiale și aplicații

Amortizorul de pulsații este maintenance-free, nu necesită operațiuni de întreținere fiind produs de către Tapflo cu carcasă din polietilenă PE sau teflon PTFE, precum și din oțel inoxidabil, oțel inoxidabil polișat la o rugozitate solicitată de către industria alimentară cât și din aluminiu. Diafragmele proiectate după cele mai moderne tehnici sunt produse din PTFE, EPDM, NBR și alte materiale la cerere având o durată de viață foarte lungă datorită designului tip Sandwich și a miezului metalic integrat. Pentru aplicații deosebit de solicitante, amortizatorul de pulsații poate fi echipat și cu un sistem de diafragmă dublă cu barieră pentru a se monitoriza starea diafragmei.

Amortizoarele de pulsații sunt disponibile și în execuție igienică cât și pentru presiuni înalte.

Respectarea Directivei ATEX 2014/34/UE întregește domeniul de utilizare al amortizorului de pulsații extinzându-l la aproape toate aplicațiile industriale.

Pulsații in procesul Dvs. ? Nu cu noi!

Industria alimentară, farmaceutică și de produse cosmetice

Seria noastră igienică, de amortizoare de pulsații Tapflo își găsește aplicativitatea în multe din domeniile industrii alimentare, cosmetice și farmaceutice. Se subînțelege că respectăm toate standardele europene și internaționale cerute in aceste domenii cum ar fi EN 10204, FDA, EC 1935/2004, EC10/2011 și USP VI.

Designul fără spații moarte al amortizorului nostru de pulsații permite curățarea ușoară prin procedurile de CIP și SIP cât și prin auto-golire atunci când este instalat vertical. Acest lucru elimină orice posibilitate de acumulare a reziduurilor de produs și a apariției de bacterii. Amortizorul poate fi echipat cu o gamă foarte extinsă de conexiuni sanitare și aseptice, cum ar fi tri-clamp, DIN 11851 sau DIN 11864 doar pentru a numi câteva.

Industria chimică, tehnologii de tratarea a suprafețelor, Instalații de tratare a apelor uzate, Industria ceramică

Produsele chimice agresive, pastele groase sau aplicațiile sensibile de filtrare. Siguranța procesului de pompare, scăderea performanței procesului de pulverizare, necesitatea unui debit constant pentru procesul de acoperire sunt doar câteva dintre argumentele în favoarea unui amortizor de pulsații Tapflo.

Industria producătoare de vopsele, Industria tipografică și producția de ambalaje

Alimentarea constantă și continuă în cele mai variate condiții de funcționare cu vopsea, lacuri, agenți de acoperire și pre-tratare poate fi simplificată și optimizată, inclusiv din punct de vedere al costurilor, prin această soluție. Nu în ultimul rând, se obține eficientizarea procesului rezultând economii importante de producție.

Se pot utiliza pentru toate pompele volumetrice !

Amortizoarele de pulsații Tapflo sunt proiectate pentru a fi utilizate împreună cu variate alte tipuri de pompe volumetrice, nu numai cu pompele cu dublă diafragmă Tapflo, ele putând fi instalate în majoritatea sistemelor existente cu pompe de la alți furnizori.

Amortizatorul de pulsații poate îmbunătăți funcționarea inclusiv a pompelor acționate electric cu pulsații puternice, cum ar fi pompele peristaltice, pompele cu piston și alte pompe volumetrice.

Plug and play

O soluție deosebit de practica și care economisește spațiu este reprezentată de amortizoarele de pulsații integrate din seriile „Built on” și TK. Amortizatorul de pulsații este în această versiune montat direct pe pompă.

PULSATIONS IN PROCESS